Stránky

sobota 6. dubna 2013



 1/2 MARATHON PRAHA
6. 4. 2013 sobota
 

http://connect.garmin.com/activity/294345245


329.místo     

VANĚČEK MICHAEL  ŠUTRI PRACHATICE CZE AMM    01:27:27

6714.místo  1286.žen.kat.   
MARTA NOVOTNÁ  CZE AMF    02:08:16 

Počasí slibovalo bez deště a od probuzení přemýšlím, jaké oblečení zvolit na START. Přesně na domluvený čas vyrážíme společně s kolegyní Martou z jihu čech do centra velkoměsta na běžecký půlmarathon.Pro mne běžecká premiéra v tomto městě, které jsem se roky vyhýbal. Pro Martu vůbec první start na půlmarathonu jako náhradnice za zraněnou Aničku. 




V Praze nás čeká s Aničkou setkání, která pro nás obětovala svůj čas a vyzvedla s předstihem startovní balíčky. Veškerá domluva setkání na desátou hodinu funguje skvěle.Rychle zpět k autíku a převléci do běžeckého... ČAS do startu velmi RYCHLE utíká.









Cestu k metru si urychlujeme lehkým během. Každá minutka přináší myšlenku být na startu včas.
















S předstihem a s dostatečným časovým náskokem, za chladného počasí přečkáváme poslední desítky minut v KFC pár metrů nadosah STARTU.

Podle písmene na startovním čísle si nalézáme vstup do svého startovního koridoru. Přeci jen 16tisíc lidí už je více početná skupina :-) Svou pozici zaujímám pár metrů před startovní čárou, hned u televizní kamery.



Neuběhne ani deset vteřin od výstřelu a probíhám startovní čárou. Marta takové štěstí nemá, musí pomalou chůzí osm minut kráčet v davu 16ti-tisícového davu než se i jim rozběhnou nohy.

První pár kilometrů držím kontakt ve vedoucí skupině. Tělo začíná pociťovat, špatně zvolené oblečení. Horkooo. Začínám litovat moc vrstev oblečení na sobě. Teplota se pohybuje nad nulou, přesto bylo vhodnější zvolit TRENKY, a dlouhý tenký rukáv. :-( Na 6 kilometru své tempo zvolňuji, ztrácím kontakt a volím si svůj rytmus až do 13kilometru. Na osobní rekord to dnes nebude, poběžím abych si užil nádhernou atmosféru PRAHY :-) Užívám si každý kilometr až do cíle. Zbylo mi mnoho sil i na závěrečný finish.
S radostí dobíhám do cíle po modrém koberečku v čase 1:27:27 na 329.místě  Cílový prostor se nestačil zaplnit běžci a využívám gravírování a zvěčnění svého času a jména na medajli bez fronty a čekání :-) Vyzvednou občerstvení batoh ze šatny a pryč z korydoru než se zaplní 15ti-tisícemi běžců :-D . Očekávám doběh kolegyně, kterou promeškávám. Doběhla na svým prvním půlmarathonu s překvapivým a krásným časem 2:08:16 na 6714.místě



Neskutečná zima po doběhu nás vyhání z atmosféry běžeckého půlmarathonu. Následujeme valící se dav do metra. Společné radostné FOTO.


a přesun zpátky do autíka. Unavené propocené tělo ohříváme na Radlické v bazénu a výřivce. Uvolňující pocit a klid probrat úžasné zážitky z každého kilometru na trati po Praze :-)




Zasloužené občerstvení a první naše jídlo za celý den :-) Nyní si můžeme dopřát za odměnu a za nádherný výkon.
























a největší radost po návratu doma měl Toníček z nádherné medajle :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat